autogén tréning, relaxbirodalom, relax ,pszichológus, egyházyné tóth andrea, lélek, lelki segély, pszichológia, egészség, önismeret, stressz, stresszoldás, relaxáció, pszichoszomatikus betegség

Bemutatkozom


Egyházyné Tóth Andrea vagyok, pszichológus, családkonzultáns, autogén tréner.

Engedje meg, hogy önéletrajzi adatok helyett az életutamról írjak Önnek. Már kamaszként sejtettem, hogy életünket nem a racionalitás irányítja, ezért régóta kutatom, hogy mi van a felszín alatt bennem és másokban. Milyen erők, törvényszerűségek mozgatják érzéseinket, gondolatainkat, kapcsolatainkat. Ez a fajta belső utazás és az emberekkel való segítő kapcsolat megunhatatlan számomra.

27 évesen nem ott tartott az életem ahol szerettem volna, sem szakmailag, sem a magánéletemben, valahogy egyik sem illett hozzám, hiába végeztem több egyetemet. Meg akartam érteni, hogy miért alakult úgy az életem, ahogy nem akartam. Ezért különböző önismereti csoportokba és pszichológiai előadásokra kezdtem járni. Tanultam fejlődéslélektant, tranzakcióanalízist, játszmaelméletet, voltak spirituális élményeim.

Az életem lassan rendeződni kezdett, megtaláltam a hozzám illő társat.Fiam születése bátorságot és lehetőséget adott, hogy belevágjak a pszichológus képzésbe, és azzá váljak, ami mindig is lenni szerettem volna. Diplomámat a Károli Gáspár Református Egyetemen szereztem klinikai pszichológia szakirányon. Jelenleg iskolapszichológusként dolgozom főállásban, de a felnőttekkel való munkáról sem szerettem volna lemondani.

 Az autogén tréninget az egyetemi évek alatt sajátítottam el, ami nagyon sokat segített abban, hogy megtaláljam az egyensúlyt az anya szerep és szakmai ambícióim közt, és azóta is számos élethelyzetben használom, ha feltöltődni szeretnék, vagy gyorsan jó formába kell hoznom magam. A legtöbb pszichoterápiás módszerről van tapasztalatom, de folyamatosan képzem magam tovább. Másik szakterületem a család és párterápia. A magánélet, családi élet minősége mindannyiunk boldogságának, testi-lelki egészségének legmeghatórozóbb forrása. Ezért tartom fontosnak, hogy a családokat párokat támogassam, ha elakadnak valamilyen kapcsolati probléma megoldásában.

Bízom benne, hogy Önnek, Önöknek is tudok majd mondani valamit, vagy föltenni a megfelelő kérdést, ami előrébb viszi az életét, párkapcsolatát! Várom a találkozást!Családkonzultációs kollégám: Boros Dóra


Boros Dóra vagyok. Pszichológus diplomámat 2013-ban szereztem a Károlin. 2016-ban tanácsadó szakpszichológus lettem krízis szakirányon. Egyéb módszer specifikus végzettségeim: családterapeuta jelölt és autogén tréner vagyok gyerek és kismama specializációval is rendelkezem. Integratív gyerekterápiát is tanulok.

Mozgáskorlátozott szakemberként foglalkoztam általános iskolás és kamasz gyerekekkel is iskolapszichológus pozícióban. Jelenleg a Varga Márton Kertészeti és Földmérő Szakközépiskolában dolgozom iskolapszichológusként.

Magánpraxis keretein belül foglalkoztam családokkal és párokkal. A Kézenfogva Alapítványnál fogyatékos gyermeket nevelő családokkal dolgoztam egy évig.

A családterápiát azért tartom jó módszernek, mert iskolapszichológusként azt tapasztalom, hogy a gyerekek és a kamaszok viselkedését általában a családból hozott nehézségek magyarázzák meg. Ezek a problémák családterápiával rendszemléletben jól kezelhetőek.

Keresztény emberként fontosnak tartom az emberek feltétel nélküli elfogadását és a szerethetőség közvetítését. Ars poeticám is ehhez kapcsolódik: "Új parancsolatot adok nektek, hogy szeressétek egymást: ahogyan én szeretlek titeket, ti is úgy szeressétek egymást " János evangéliuma 13,34.